ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ЗАПРОШУЮТЬ ДО УЧАСТІ В МІЖНАРОДНИХ ПРОЕКТАХ

Url.25 9 18

24 вересня, в приміщенні Представництва ООН в УКраїні та на території Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального  господарства України відбулися робочі зустрічі очільника Держмолодьжитла Сергія Комнатного з представниками ЄЕК ООН, Союзу квартирних кооперативів Естонії, Ініціативи "Житлове господарство у Східній Європі", заступником Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства Едуардом Кругляком та керівником ГО "Експертна міжгалузева асоціація України" Ольгою Максименко в рамках проекту "Підтримка реформування житлового сектору в Україні", що розпочався 1 серпня 2018 та триватиме до 31 липня 2020 р.

Завдяки співпраці з Комітетом житлового господарства та землекористуваня Європейської економічної комісії ООН Держмолодьжитло отримало пропозицію від Союзу квартирних кооперативів Естонії виступити партнером даного проекту, який полягає у наданні підтримки в підготовці та проведенні  реформування житлового  сектору в Україні в 2018-2020 роках. Діяльність за проектом виконуватиметься у взаємному співробітництві з ЄЕК ООН.

Едуард Кругляк, наголосив: "Україна 27 років незалежності живе за Житловим Кодексом УРСР. Необхідно змінити ментальність населення від  споживача до учасника процесу".

Під час зустрічі  Сергій Комнатний зазначив, що  даний проект  відіграє важливу роль  для втілення неухильного  курсу України, спрямованого на європейську інтеграцію, та  адаптацію найкращих європейських практик до реалій України  з метою наближення законодавства  України до законодавства  ЄС."Ми високо цінуємо внесок наших міжнародних партнерів у розвиток та реформування житлової  политики України", - сказав Голова правління Фонду.

Зустрічі проходили проходили у дружній атмосфері співробітництва та партнерства. Сторони засвідчили свою готовність до активної участі в реалізації проекту, обговорили  план дії та заходи. Сторони зустрічей висловили надію на продовження  плідної співпраці та на подальше збільшення досягнутих показників спільної роботи. В підтвердження чого  Держмолодьжитло отримало  пропозицію партнерства від  Ініціативи "Житлове господарство у Східній Європі" в конференції  з питань житлових кооперативів.