ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛО ТА РАДА ЄВРОПИ НА ЗАХИСТІ ПРАВ ВПО

12 липня  2018 р. перший заступник голови правління Держмолодьжитла Іван Парух прийняв участь у засіданні Наглядової ради в рамках Проекту "Внутрішнє переміщення в Україні: розробка рішень відповідно до стандартів Ради Європи",  що реалізується Офісом Ради Європи в Україні.

Проект спрямований на розширення можливостей і посилення спроможності внутрішньо переміщених осіб активно впливати на покращення системи захисту прав людини та доступу до правосуддя в Україні. Реалізація проеку  буде здійснюватится у трьох основних напрямках:

-  вдосконалення нормативно-правової бази стосовно внутрішнього переміщення;

- розширення можливостей для участі та інтеграції ВПО на місцевому та регіональному рівнях;

- поліпшення послуг для ВПО.

"Внутрішньо переміщені особи потребують уваги, допомоги та підтримки зі сторони органів державної влади. Їх не можна залишати один на один зі своїми проблемами адже вони повноправні громадяни  нашої країни, які хлчуть жити в Україні, працювати, сплачувати податки і виховувати  дітей. Пропонуємо провести спільні заходи по вивченню досвіду роботи Банку розвитку Ради Європи при фінансуванні  житлових програм з метою можливого наступного  членства України. На нашу думку це може стати реальною можливістю ініціювання реалізації проектів з будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб та інших соціально незахищених верств населення.", - зауважив  під час обговорення завдань Проекту Іван Парух.