КОМІТЕТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ СХВАЛИВ ЗБІЛЬШЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ ЖИТЛОВИХ ПРОГРАМ

20 березня 2018 року Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на своєму засіданні розглянув чотири законопроекти про внесення змін до Закону  Закону України про Державний бюджет України на 2018 рік.

Мова про такі законодавчі ініціативи:

про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік " (щодо забезпечення реалізації державних жилових програм для молодих сімей та ВПО: державної підтримки за програмою доступного житла, а також пільгового довготерміного державного  кредиту на будівництво (реконструкцію) та придбання  житла) (реєстр. №8041 від 14.02.2018 р., поданий народними депутатами  УКраїни Вілкулом О.Ю. Колєсніковим Д.В, Павловим К.Ю, Гальченком А.В).

Про внесення змін до кону України "Про Державний бюджет  на 2018 рік" (щодо забезпечення реалізації державних  житлових програм для молодих сімей та ВПО: державної підтримки за програмою доступного житла, а також пільгового джовготермінового державного кредиту на будівництво (реконструкцію) та придбання житла) (реєстр №8041-1 від 27.02.2018р, поданий народним депупатом  України Веселовою Н.В).

про внесення змін до Додатку №3 та додатку №4 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік"(щодо забезпечення конституційних прав громадян на житло, відновлення фінансування державних житлових програм з метою вирішення питання забезпечення житлом громадян, зокрема молоді, учасників АТО та внутрішньо-переміщених осіб) (реєстр.№8041-2 від 27.02.2018р, поданий народним депутатом України Недавою О.А.);

про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 р." (щодо забезпечення  права громадян на житло, відновлення фінансування  державних житлових програм та вирішення питання забезпечення житлом ВПО (реєстр №8041-3 від 05.03.2018р. поданий народними депутатами України Ляшком О.В, Заружко В.Л., Амельченком В.В. та іншими).

Кожен із розглянутих законопроектів передбачає збільшення  фінансування  житлових програм , які реалізовує Держмолодьжитла, у обсягах, визначених бюджетними запитами (1 млрд грн - на програму "Доступне житло" і 860 млн грн - на програму забезпечення  молоді житлом). Відмінності цих законопроектів полягають у джерелах  фінансування цих видатків.

За результатами розгляду комітет вирішив обєднати зусилля всіх фракцій парламенту довкола законопроекту народного України  Недави і рекомендувати комітету Верховної ради України  з питань бюджету підтримати прийняття за основу законопроекту №8041-2.

У коментарі прес-службі Держмолодьжитла голова  правління  установи Сергій Комнатний зауважив, що Держмолодьжитла підтримує законодавчу ініціативу Олега Недави.

"Вітаю рішення  комітету і сподіваюся, що конституційні права громадян на житло будуть захищені, програми нарешті  отримають відповідне фінансування а люди, які довго  цього чекають, матимуть власне житло в Україні", - зазначив Сергій Комнатний.