Оголошення 23.06

Шановні громадяни!

23 червня 2021 року відбулось перенесення даних громадян з реєстру, що формується на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 р. № 980 (далі – Реєстр 980) до нового реєстру, що формується в рамках програми пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KFW) та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 р. № 451(далі – Реєстр 451).

На офіційному сайті Держмолодьжитла у вкладці ГОЛОВНА / ЖИТЛОВІ ПРОГРАМИ / КРЕДИТ ДЛЯ ВПО (KFW) / СТАН РЕЄСТРАЦІЇ ЗАЯВ (https://www.molod-kredit.gov.ua/zhytlovi-prohramy/kredyt-dlia-vpo-kfw/stan-reiestratsii-podanykh-anket), Ви можете перевірити наявність Вашої заяви у Реєстрі 451.

До Реєстру 451 не були перенесені кандидати, у яких або у членів сім’ї яких статус ВПО не було підтверджено Міністерством соціальної політики України.

При цьому звертаємо Вашу увагу, що перевірка та підтвердження наявності статусу ВПО проводилася виключно по РНОКПП (реєстраційний номер облікової картки платника податків) осіб, тому, у випадку, якщо у заяві не було зазначено РНОКПП кандидата або повнолітніх членів сім’ї кандидата, такі заяви до Реєстру 451 за мовчазною згодою НЕ ПЕРЕНЕСЕНО. 

Якщо Ви не знайшли себе в Реєстрі 451, але згідно Порядку 451 маєте право на отримання пільгового іпотечного кредиту, Вам необхідно особисто звернутись до регіонального управління/іпотечного центру Держмолодьжитла, з метою з’ясування причин відмови в перенесенні Вашої заяви з Реєстру 980 в Реєстр 451 та, в разі підтвердження Вами відповідності вимогам Порядку 451, подати заяву про намір отримати кредит.  

Звертаємо увагу, що заяви з Реєстру 980 до Реєстру 451 були перенесені відповідно до інформації, вказаної кандидатами при поданні такої заяви  (інформація про склад сім’ї, адміністративно-територіальну одиницю, в межах якої кандидат має намір придбати житло, тощо).

У випадку, якщо кандидат, який перенесений в Реєстр 451  має намір отримати кредит відповідно до Порядку 451 в іншому складі сім’ї чи в межах іншої адміністративно-територіальної одиниці, такий кандидат повинен особисто звернутися до регіонального управління/іпотечного центру Держмолодьжитла для подальшої координації дій.  

Наголошуємо, що заява до Реєстру 451 може бути  подана заявником при його особистому зверненні до регіонального управління Держмолодьжитла або в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, який адмініструється державним підприємством “Дія”, що належить до сфери управління Мінцифри. 

Прогнозний термін проведення першого рандому  19.07.2021року