ПІЛЬГОВИЙ КРЕДИТ НА БУДІВНИЦТВО (ПРИДБАННЯ) ЖИТЛА ЗА РАХУНОК КОШТІВ СТАТУТНОГО КАПІТАЛУ ДЕРЖМОЛОДЬЖИТЛА

До уваги бажаючих отримати іпотечний кредит на будівництво житла!

Сьогодні в Україні молоді громадяни, які потребують поліпшення житлових умов, мають можливість придбати житло у кредит на пільгових умовах (за відсотковою ставкою в розмірі облікової ставки НБУ) за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Державної спеціалізованої фінансової установи "Державний фонд сприяння молодіжному будівництву" (далі - Держмолодьжитло).

Кіровоградське регіональне управління Держмолодьжитла повідомляє про наявність коштів для надання молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла за рахунок власних коштів (коштів статутного капіталу) Держмолодьжитла, на рахунку регіонального управління в обсязі 600 000 грн.

Кредити надаються у об'єктах незавершеного будівництва, визначених відповідно до Порядку визначення об'єктів житлового будівництва, на будівництво (реконструкцію) і придбання житла у яких можуть спрямовуватись кошти, затвердженого правлінням Держмолодьжитла.

Термін повернення кредиту - до 20 років

Відсоткова ставка - 18% річних (для військовослужбовців - 0% до закінчення особливого періоду)

Розрахунок розміру кредиту здійснюється з урахуванням нормативної площі (21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю) та найменшого показника експертної, договірної або граничної вартості житла, що придбавається (нормативна вартість).

Гранична вартість 1 кв. метра загальної площі житла для м. Кропивницький - 10 071 грн.

Право на отримання кредиту для придбання житла зі статутного капіталу Держмолодьжитла мають молоді сім'ї та одинокі молоді громадяни:

- віком до 35 років включно (кожного з членів молодої сім'ї - чоловіка і дружини);

- які перебувають на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, або у яких відсутнє у власності житло, або які мають у власності житлову площу не більшу за 13,65 м2 (без урахування житла, що знаходиться на тимчасово окупованій території);

- залишок середньомісячного доходу сім'ї (громадянина) за умови сплати щомісячного платежу за кредитом не менший за 3-кратний прожитковий мінімум на кожного працюючого члена сім'ї.

Першочергове право на отримання довгострокового пільгового кредиту мають:

- внутрішньо переміщені особи;

- учасники АТО;

- члени сімей загиблих учасників АТО;

- особи з інвалідністю, отриманою внаслідок ушкоджень під час участі в "революції гідності".

 Увага! Подати документи можна одним з наступних способів:

- в електронному вигляді через сайт регіонального управління Держмолодьжитла або відправивши на електронну адресу нашого управління;

- на паперових носіях особисто заявником (пн-пт з 09:00 до 15:00, за адресою: м. Кропивницький, вул. Дворцова, 28, 3-й поверх, 301 каб.)

Телефон для довідок: 066-89-67-934