Житлові програми у Світловодську та їх перспективи

Директор Кіровоградського регіональнго управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Артем Погребнюк взяв участь участь у зщасіданні "круглого столу", ініціатором якого виступити депутати Світловодської міської ради Олександр Ода, Анатолій Кучугурний, Анатолій Шаповал, у місті Світловодськ Кіровоградської області.

На засіданя прийшли, переважно  переселенці з Донеччини та Луганщини.

"Метою візити є велике бажання спростити питання отримання власного житла за програмами які реалізує Держмолодьжитла, зустрітися з  людьми, що мають право і бажання отримати  житло, виступити перед депутатами міської ради, закликати їх до прийняття міської програми" зазначив  Артем Погребнюк.

- Останнім часом в області через брак коштів попередня Програма майже не діяла. За 2017 рік було виділено близько 500 тис. грн. Тож щоб виправити ситуацію, треба шукати інвесторів, приймати Програми в містах і районах, створювати чергу на отримання житла. У кожному місті є  незавершене  будівництво, яке можна добудувати за рахунок Фонду або побудувати нові будинки. Владі на місцях треба визначитися і запропонувати свої проекти".

Обласна програма забезпечення молоді житлом спрямована на свтворення належних умов для забезпечення молодих сімей та одиноких громадян житлом, реалізацію молодіжної державної політики в частині розвязання житлової проблеми, подолання негативних демографічних тенденцій.